was successfully added to your cart.

Onderhoud

Moet ik mijn boiler spoelen?

By februari 3, 2017 No Comments

Heeft u een mooie espressomachine, bijvoorbeeld een warmte wisselaar of een fraaie dubbele boiler machine? Maar stoomt u nooit en tapt u ook geen water voor thee? Dan toch regelmatig even water tappen of de boiler rigoureus spoelen. Anders kan het water er op de lange duur echt zo uit zien als op de foto’s! Hoe? Wekelijks een bekertje tappen is in principe voldoende. Als dat toch vergeten wordt kun je de machine, bijvoorbeeld na het koffie maken uitzetten en dan met een kan onder de heetwaterkraan op aanwezige boilerdruk leegmaken. De boiler zal dan zover mogelijk leeg tappen. Zet vervolgens de machine weer aan zodat de boiler weer voltankt. Zet daarna de machine alsnog uit.

Author espressoexpert

More posts by espressoexpert